Hypnotherapie & coaching voor kinderen en jongeren

Specialisatie in mijn praktijk is de begeleiding van kinderen vanaf 7 jaar en jongeren tot 18 jaar. Het is een andere dynamiek en het vraagt om ander contact. Ik vind het boeiend om kinderen en jongeren in hun snelle ontwikkeling te ondersteunen op diverse gebieden. Kinderen die angstig zijn, kunnen door de combinatie van hypnotherapie en coaching al snel wat meer eigen ik-kracht ontwikkelen en leren omgaan met hun angsten. Jongeren die worstelen met thema’s als school, vrienden, identiteit vinden het soms al prettig als er een onafhankelijk luisterend oor is die af en toe wat tips kan geven.

Door mijn werkervaring bij kinderbuik & Co, heb ik geleerd hoe buikklachten en andere somatische klachten van invloed zijn op het kind en de omgeving. Hypnotherapie kan daarin verlichting geven.

Ben je tussen de 7 en 12 jaar?

Iedereen voelt zich soms even niet prettig, grote mensen en kleine mensen. Zo voelen veel kinderen zich verdrietig wanneer hun ouders ruzie maken of gaan scheiden of van wie ze veel houden dood gaat. En je kan je heel boos of heel alleen voelen wanneer je wordt gepest. Of heb je last van pijn terwijl de dokter niks kan vinden? Vaak gaat een onprettig gevoel vanzelf weer over. Dat is mooi. Soms duurt dat wat langer of komt het weer terug. En dat is niet zo fijn.

cookies

Je blijft dan bijvoorbeeld boos, verdrietig of bang. Of je reageert op andere mensen zoals je eigenlijk niet zou willen. Dan heb je later spijt. Of misschien pieker je veel of voel je je vaak alleen. Je kan ook heel gevoelig zijn en daar last van hebben. Je hebt dan gevoelige zintuigen en je pikt veel op van andere mensen. Het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn waardoor je je niet prettig voelt. Misschien weet je het eigenlijk nog niet.

Als je bij mij komt gaan we samen ontdekken en uitproberen wat werkt voor jou. Een eerste ‘huisregel’ bij mij is ‘niet je best doen’, dus gewoon jezelf zijn. Dan kunnen we aan de slag. We kunnen gaan dagdromen, tekenen, spelen, praten en een verhaal maken. Net als op school moet je oefenen om iets nieuws te leren. Zo is het ook hier bij mij maar er is niets fout of goed.Vooraf spreek ik je ouders om te horen waarmee je zit. Daarna zie ik jou. Nadat je bij mij bent geweest spreken we samen af wat we tegen je ouders vertellen en wat niet. En ook hoe vaak je nog wilt komen.

Ben je ouder dan 12 jaar?

Dan maak ik graag tijd voor je om te luisteren naar wat er bij je speelt en gaan we op zoek naar hoe je je beter kunt gaan voelen. Thema’s als thuissituatie, school, angsten en nieuwe situaties aangaan kunnen nu meer meespelen. Hoe je zelf hiermee om kunt gaan is soms zoeken voor jezelf. Je kunt je onzeker voelen of angstig of hebt de behoefte aan weinig of juist veel contact. Door coaching kun je een steuntje in de rug krijgen.