Hypnotherapie & coaching voor kinderen en jongeren

Specialisatie in mijn praktijk is de begeleiding van kinderen vanaf 12 jaar en jongeren tot 18 jaar. Het is een andere dynamiek en het vraagt om ander contact. Ik vind het boeiend om kinderen en jongeren in hun snelle ontwikkeling te ondersteunen op diverse gebieden. Kinderen die angstig zijn, kunnen door de combinatie van hypnotherapie en coaching al snel wat meer eigen ik-kracht ontwikkelen en leren omgaan met hun angsten. Jongeren die worstelen met thema’s als school, vrienden, identiteit vinden het soms al prettig als er een onafhankelijk luisterend oor is die af en toe wat tips kan geven.

Somatische klachten

Door mijn aanvullende specialisatie medische hypnose bij kinderen en mijn werkervaring bij kinderbuik & Co, heb ik geleerd hoe buikklachten en andere somatische klachten van invloed zijn op het kind en de omgeving. Hypnotherapie kan daarin verlichting geven.

Herkenbaar, deze thema’s?

Iedereen voelt zich soms even niet prettig omdat er iets ingrijpends gebeurt of omdat je niet helemaal ergens op je plek bent. Je kunt verdrietig zijn wanneer je ouders ruzie maken of gaan scheiden. Als iemand overlijd, kunnen emoties vaak snel afwisselen en dat kan verwarring geven. Wanneer je bent gepest of wordt gepest, kunnen gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid een gezonde ontwikkeling in de weg staan. Of heb je last van pijn terwijl de dokter niks kan vinden?

Omgaan met situaties die gebeuren om je heen en alle emoties die dit oproept, zijn soms een uitdaging voor kinderen en jongeren. Soms blijven emoties en gevoelens langer hangen en is het lastig om dit goed te verwerken en ermee om te gaan. Hier kun je last van hebben. Je blijft bijvoorbeeld maar boos blijft of verdrietig of bang. Dit beinvloed je gedrag en reactie op andere mensen , vaak op een manier die je eigenlijk niet zou willen. Dan heb je later spijt of voel je je schuldig. En van de spijt of schuld of soms ook schaamte, kun je je ook weer onprettig gaan voelen. Ze kom je in een vicieuze cirkel. Dit zorgt vaak voor piekeren en vermijdingsgedrag.

Je kan ook heel gevoelig zijn en daar last van hebben. Als je gevoelig bent, dan geven je zintuigen vaak meer of minder prikkels af waar je last van kan hebben. Je raakt dan overprikkeld of je krijgt juist te weinig prikkels en kun je erg waakzaam zijn op de omgeving en anderen mensen. Je gaat dan als het ware een beetje van jezelf weg. De anderen en de omgeving krijgen dan te veel aandacht.

Het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn waardoor je je niet prettig voelt. Misschien weet je het eigenlijk nog niet. Vaak gaat een onprettig gevoel vanzelf weer over. Dat is mooi. Soms duurt dat wat langer of komt het weer terug. En dat is niet zo fijn. Dan kan het helpen om er met iemand over te praten.

Als je bij mij komt gaan we samen ontdekken en uitproberen wat werkt voor jou. Een eerste ‘huisregel’ bij mij is ‘niet je best doen’, dus gewoon jezelf zijn. Bij mij is er niets goed of fout. Ben je nog jonger dan 16 jaar, dan spreek ik vooraf vaak even je ouders voor wat achtergrond informatie. Een ouder mag ook bij de intake aanwezig zijn, maar hoeft niet. Wat er tussen jou en mij wordt besproken blijft tussen ons. Jij bepaalt of en wanneer er iets te delen is naar anderen, bijvoorbeeld je ouders of school. Tenzij er iets is wat ik signaleer als onveilig. Dan geef ik bij je aan en leg ik het aan je uit.

Kennismaken?

Vind je het spannend of twijfel je of therapie iets voor jou is? Dan kun je ook een appje of mailtje sturen met je vragen of kunnen we kort even bellen. Bij de reviews op mijn site staan wat ervaringen van mogelijk leeftijdsgenoten.