Stel je voor dat je ….dan kun je….en nog meer…

Weet je nog dat je als kind vrij kon fantaseren, dat alles gewoon door elkaar kon lopen? Tijdloos en zonder vaste bestemming? Dat je je een echte prinses kon voelen wanneer je een papieren kroontje droeg of dat een simpele bananendoos, een coole raceauto was?

We dagdromen als volwassenen ook nog, bijvoorbeeld over ‘straks’ of ‘later als ik groot of ouder ben’. Helaas vaker dan in onze kindertijd gericht op verwachte moeilijkheden dan op mogelijkheden.

Ik kan nog steeds genieten van kinderen en van het met kinderen samen zijn, zeker in mijn praktijk. En ik snap misschien de functie van verbeelding door mijn werk beter dan ooit. Zoals het maken van associaties, het ordenen en structuur aanbrengen van alles wat tot je is gekomen. Nieuwe mogelijkheden zien, verassende invallen krijgen. En misschien wel het meest prettigst, dat er is meer ruimte in je hoofd kan komen! We kunnen weer verder, want wat stevig vast zat, is losser gekomen en op een ander plekje terecht gekomen. Vaak wat verder weg van ons dagelijks functioneren. Op die manier een kind iets nieuws aanleren, voelt bijna niet als leren, zeker niet als therapie.

Hypnotherapie inzetten voor kinderen werkt misschien daarom wel zo goed. Je gebruikt verbeelding als methode voor training en gerichte sturing. Bijvoorbeeld voor angstklachten of omgaan met onverklaarbare lichamelijke klachten als buikpijn of hoofdpijn. Het mooie ervan is dat kinderen het niet als belastend ervaren omdat het heel dicht bij ze staat. Hypotherapie is misschien daarom wel de meest kindgerichte therapievorm. In mijn praktijk stem ik me af op het kind en wat er nodig is. Zo kan hypnotherapie ook mooi in combinatie met andere therapievormen een geheel vormen.

ReAttach therapy is zo’n andere nieuwere behandelvorm, wat kinderen als speels en prettig ervaren. Het werkt met tappen op beiden handen, terwijl er denkoefeningen worden gedaan. Het effect van een ReAttach behandeling is ook dat er meer ruimte in het hoofd ontstaat doordat prikkels verminderen. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor nieuwe leerervaringen. Geschikt voor o.a. angstklachten, overprikkeling, concentratieproblemen.

Wil je meer weten of kindergerichte therapie? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende kennismaking om elkaar eerst te leren kennen. www.eigenvorming.nl