Deze periode met het coronavirus is voor veel mensen onzeker en kan angst geven. Of stress vanwege het wegvallen van structuur of onzekerheid.

De praktijk is open en volgt de richtlijnen die gelden van de overheid en de RIVM en de beroepsvereniging. Hieronder zijn de richtlijnen te lezen.

Neem gerust contact op; via 0630408934 of mail naar astrid@eigenvorming.nl

In het kader van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, zijn dit de aangepaste regels in de praktijk;

 1. De praktijk volg de actuele richtlijnen van de overheid en van het RIVM. Vooralsnog is de praktijk open.
 2. De therapeut werkt alleen als ze zelf fit is en zich fit voelt. Dit betekent dat ze tijdens het werk geen verkoudheid, geen hoofdpijn, geen koorts heeft en niet in contact is geweest met mensen met bovenstaande klachten.
 3. Zeg een afspraak af als je neusverkouden bent, keelpijn hebt en / of koorts hebt. Of een kwetsbare gezondheid hebt. Of wanneer je in contact bent gekomen met iemand die verkouden is en/of ziek is geweest.
 4. Overleg telefonisch wanneer je twijfels hebt.
 5. Afzeggen mag kort van te voren en is kosteloos.
 6. We schudden geen handen bij begroeting en afscheid
 7. Bij niezen, doe dit in de elleboog.
 8. We houden min. 1.5 meter afstand en raken elkaar niet aan. Als dit bij een behandeling van ReAttach nodig is, gebruikt de therapeut handschoenen bij het tappen op de handen.
 9. Er zijn extra hygiënische maatregelen in de praktijk: Hand gel is aanwezig. handen worden gewassen voor en na elk consult, tevens worden de deurklinken en andere ‘aanraakpunten’ na ieder bezoek gereinigd.
 10. Cliënten dienen zelf hun tissues in de prullenbak te gooien. De prullenbak wordt dagelijks geleegd.
 11. Er wordt geen drinken aangeboden, je mag uiteraard zelf een flesje water meenemen.
 12. De therapeut gaat niet naar groepsbijeenkomsten, intervisie of andere situaties met mensen bestaande uit meer dan 5 mensen. Ook in de praktijkruimte zijn groepen meer dan 2 mensen niet toegestaan. Als het weer het toelaat kan de therapeut ervoor kiezen om de sessie buiten te houden. Bij behandeling van kinderen, wordt er maar 1 ouder toegestaan bij halen en brengen of bij de intake.
 13. Zorg goed voor jezelf en bij twijfel of ongerustheid neem contact op met de praktijk.

Online therapie & coaching. Afgelopen periode blijkt dat een telefonisch consult of videobellen ook een goede manier is om te begeleiden. Je kunt dus ook een afspraak maken voor online therapie.  Ook een afspraak maken voor een sessie buiten (in onze grote tuin) of dat we gaan wandelen (bos is op 5 minuten afstand) bleken ook in de afgelopen week een goede en veilige optie te zijn!

Wat niet mogelijk is, is om op afstand een hypnotherapie sessie te doen of trauma verwerking via IEMT / EMDR of ReAttach therapy. Er blijft echter nog wel genoeg andere opties over waarmee je geholpen kunt worden. Er kan altijd na een telefonisch consult een hypnotherapie sessie worden opgenomen om later thuis te luisteren.

Neem gerust contact op; via 0630408934 of mail naar astrid@eigenvorming.nl